• slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5

Autostickers

Autostickers kunnen uw bedrijf flinke naamsbekendheid opleveren. De kwaliteit van de autostickers is echter bepalend voor het succes van deze vorm van reclame. Dit geldt voor zowel het ontwerp als de kwaliteit van de autostickers zelf. Komen de autostickers overeen met uw huisstijl en maakt het goed duidelijk wie u bent en wat u doet? Is er goed nagedacht over het ontwerp en zijn de autostickers op de juiste manier aangebracht? 1Bureau is uw professionele partner van ontwerp tot en met het aanbrengen van autostickers voor uw bedrijfsauto, bedrijfsvrachtwagen of bedrijfsbus.

Autostickers aanbrengen vereist vakmanschap

Vroeger was autobelettering het vak van een schilder die handmatig uw logo of reclameboodschap op een auto of vrachtwagen schilderde. Tegenwoordig worden teksten en afbeeldingen uit een zelfklevende folie gesneden. Deze folie wordt vervolgens op de auto aangebracht met behulp van speciale tape (overdrachtstape). Dit vereist behalve een goede technische voorbereiding ook vakmanschap. Want autostickers die loslaten, scheuren of verkleuren zullen voorbijgangers meenemen in hun beoordeling van uw bedrijf. Bezuinig daarom niet op autostickers.

Autostickers en de valkuilen

Autoreclame moet snel en duidelijk weergeven wat u doet en waar uw bedrijf voor staat. Voorbijgangers hebben slechts enkele seconden om uw bedrijfslogo, bedrijfsnaam en contactgegevens op te nemen. Dit heeft belangrijke implicaties voor het ontwerp. Signmakers zoals autobeletteraars tegenwoordig worden genoemd verstaan dit vak.
Auto's of vrachtwagens hebben veel verschillende vormen en dat vergt veel vak- en productkennis. De aangebrachte autosticker moet enerzijds dun zijn om de vorm van de bedrijfsauto te kunnen aannemen en anderzijds stevig en solide zijn om het ontwerp goed tot zijn recht te laten komen. Daarnaast zijn er een aantal zaken waaraan u slecht aangebrachte autostickers kunt herkennen.

Autostickers die loslaten of scheuren

Vooraf is de keuze van de folie belangrijk. Als er niet genoeg rekening is gehouden met verschillende weersinvloeden kan uw autobelettering los gaan laten bij de randen. De afbeeldingen en teksten kunnen verkleuren en het kan lijken of er allerlei scheurtjes door de folie heenlopen. Allemaal kenmerken van een verkeerde foliekeuze.

Autostickers met blaasjes

Als de ondergrond niet voldoende vetvrij is gemaakt kunnen er blaasjes onder de folie ontstaan. Ook is het beletteren van een auto met ronde vormen een vak apart. Als dit niet goed gebeurt zult u luchtbellen zien onder uw autobelettering. Een andere veelvoorkomende fout is dat de belettering te snel na het spuiten van auto wordt aangebracht. De uitlaatgassen van de lak kunnen ook blaasjes veroorzaken.

Autostickers met vuilranden en kleurverschillen

Door weersinvloeden en grote temperatuurverschillen kunnen stickers krimpen als ze verkeerd zijn aangebracht. De plakrand komt vrij en daarop gaat zich vuil hechten. Het gevolg is dat er een zwarte rand zichtbaar wordt.

Autostickers van 1Bureau

Zoals u begrijpt komt er veel kijken bij het ontwerpen en aanbrengen van professionele autostickers. Autobelettering moet direct duidelijk maken wat uw bedrijf doet en in welke branche u zich begeeft. Een goed doordacht ontwerp met een duidelijke informatieve boodschap zal u meer nieuwe klanten opleveren. 1Bureau weet wat u wel maar ook wat u vooral niet moet doen op het gebied van autostickers.

i icon Interesse? Offerte? Kennismaken?

In welke van onze diensten heeft u interesse:
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op:
Bedrijfsnaam:
de heer / mevrouw:
Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:

Ons team
De gezichten achter 1Bureau

Uitgelicht
Werk in het spotlicht

Portfolio
Bekijk nu onze portfolio. 

ALKMAAR  |  Ampèrestraat 11  |  1817 DE  |  Alkmaar  |  telefoon 072-520 42 10  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
AMSTERDAM  |  Daalwijkdreef 47  |  1103 AD  |  Amsterdam  |  telefoon 020-820 89 13  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.