• slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5

Auto belettering

Autobelettering kan uw bedrijf flinke naamsbekendheid opleveren. De kwaliteit van de autobelettering is echter bepalend voor het succes van deze vorm van reclame. Dit geldt voor zowel het ontwerp als de kwaliteit van de techniek. Komt de autobelettering overeen met uw huisstijl en maakt het goed duidelijk wie u bent en wat u doet? Is er goed nagedacht over het ontwerp en is de autobelettering op de juiste manier aangebracht? 1Bureau heeft deze vragen al vaak beantwoord voor haar klanten. 1Bureau is uw partner van ontwerp tot en met de uitvoering van autobelettering voor uw bedrijfsauto, bedrijfsvrachtwagen of bedrijfsbus.

auto01

Autobelettering van nu

Vroeger was autobelettering het vak van een schilder die handmatig een logo of reclameboodschap op een auto schilderde. Tegenwoordig zijn er meer technieken mogelijk, die ook veel meer technische voorbereiding vereisen. Met moderne autobelettering worden teksten en afbeeldingen uit een zelfklevende folie gesneden. Deze folie wordt vervolgens op de auto aangebracht met behulp van speciale tape (overdrachtstape). Dit vereist behalve een goede technische voorbereiding ook vakmanschap. Want folie dat loslaat, scheurt of verkleurt zullen voorbijgangers meenemen in de beoordeling van uw bedrijf.

pakket logo
  • Ontwerp op tekening van uw auto
  • Verschillende ontwerpen mogelijk
  • Diverse soorten belettering mogelijk
  • Inclusief montage op uw auto in onze werkplaats
    in Alkmaar of Amsterdam
  v.a.  â‚¬  174,-
excl. BTW

Aandachtspunten bij autobelettering

Autoreclame moet snel en duidelijk weergeven wat u doet en waar uw bedrijf voor staat. Voorbijgangers hebben slechts enkele seconden om uw bedrijfslogo, bedrijfsnaam en contactgegevens te beoordelen. Dit heeft belangrijke implicaties voor het ontwerp. Signmakers, zoals autobeletteraars tegenwoordig worden genoemd, verstaan dit vak.
Auto's of vrachtwagens hebben veel verschillende vormen en dat vergt veel vak- en productkennis. De aangebrachte folie moet enerzijds dun zijn om de vorm van de bedrijfsauto te kunnen aannemen en anderzijds stevig en solide zijn om het ontwerp goed tot zijn recht te laten komen.

Vuilranden en kleurverschillen

Door weersinvloeden en de hiermee gepaard gaande temperatuurverschillen krimpt verkeerd gebruikte folie. Er komt dan een lijmrand vrij waarop zich vuil hecht. Dit blijft zichtbaar als een zwarte rand.

Foute vormgeving en ontwerp

De vormgeving van autoreclame dient in overeenstemming te zijn met uw huisstijl. Het gebruik van een totaal ander lettertype of een vloekende kleurencombinatie kan het effect van uw bedrijfsreclame sterk verminderen. De vorm van de auto moet aansluiten op de vorm van de reclame. Regels moeten goed passen. Ze moeten niet over deurgrepen of zijknipperlichten lopen waardoor ze slecht leesbaar worden. De regels moeten zijn uitgelijnd en uw telefoonnummer moet goed leesbaar zijn. Te kleine teksten leveren vaak grote problemen op.

Loslatende en scheurende folie

Vooraf is de keuze van de folie belangrijk. Als er niet genoeg rekening is gehouden met verschillende weersinvloeden kan uw autobelettering los gaan laten bij de randen. De afbeeldingen en teksten kunnen verkleuren en het kan lijken of er allerlei scheurtjes door de folie heenlopen. Allemaal kenmerken van een verkeerde foliekeuze.

Blaasjes onder de folie

Als de ondergrond niet voldoende vetvrij is gemaakt kunnen er blaasjes onder de folie ontstaan. Ook is het beletteren van een auto met ronde vormen een vak apart. Als dit niet goed gebeurt zult u luchtbellen zien onder uw autobelettering. Een andere veelvoorkomende fout is dat de belettering te snel na het spuiten van de auto wordt aangebracht. De uitlaatgassen van de lak kunnen dan blaasjes veroorzaken.

Professionele autobelettering is meer dan stickers plakken

Zoals u begrijpt komt er veel kijken bij professionele autobelettering. Autobelettering moet direct duidelijk maken wat uw bedrijf doet en in welke branche u zich begeeft. Een goed doordacht ontwerp met een duidelijke informatieve boodschap zal meer nieuwe klanten opleveren. 1Bureau weet wat u wel maar ook wat u vooral niet moet doen met autobelettering.]

 

i icon Interesse? Offerte? Kennismaken?

In welke van onze diensten heeft u interesse:
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op:
Bedrijfsnaam:
de heer / mevrouw:
Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:

Ons team
De gezichten achter 1Bureau

Uitgelicht
Werk in het spotlicht

Portfolio
Bekijk nu onze portfolio. 

ALKMAAR  |  Ampèrestraat 11  |  1817 DE  |  Alkmaar  |  telefoon 072-520 42 10  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
AMSTERDAM  |  Daalwijkdreef 47  |  1103 AD  |  Amsterdam  |  telefoon 020-820 89 13  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.