• Beeldbewerking

    Beeldbewerking wordt ook wel 'photoshoppen' genoemd. Met de juiste kennis en vaardigheden zijn beelden te optimaliseren en te verbeteren. Ook maken we artist impressions voor een showroom, nieuw pand etc.

Spoed? 24/7 Hotline: 06 24 99 84 42 - Wij helpen u direct !

  • Home
  • Bewerken en visualiseren
  • Fotobewerking

Fotobewerking

"Ik heb een foto die is genomen met een goedkope camera en door een amateur. Kunnen jullie hem bewerken met Photoshop zodat het een goede foto wordt?" Het antwoord is nee. Een slecht genomen foto wordt nooit een hele goede foto. Fotobewerking is een middel en nooit een doel op zich. Al dienen de mogelijkheden van fotobewerking niet onderschat te worden.

Fotobewerking is een vak

Een professioneel fotograaf weet vooraf al welke onderdelen van een foto hij kan bewerken met fotobewerking software. Zolang hij dit goed inschat is er veel mogelijk op het gebied van fotobewerking. De instellingen van de fotocamera moeten hier vooraf goed op ingesteld worden. De juiste resolutie, de juiste kleurinstelling en de juiste lichtinval. Alleen een fotograaf met voldoende ervaring weet wat hij vooraf moet doen en wat hij achteraf met fotobewerking kan realiseren. Het in huis hebben van Photoshop is nog geen garantie voor een goede fotobewerking.

Wat is er onder andere mogelijk met fotobewerking?

Kleur en contrast verbeteren
De kleurbalans en witbalans kunnen goed met een programma als Photoshop worden aangepast. Maar ook de felheid van kleuren, schaduwen en lichtinval is te corrigeren. Het vergroten van het contrast van een foto kan het beeld ook scherpen maken. Hoe hoger de resolutie van de foto, hoe groter de mogelijkheden op het gebied van fotobewerking.

Stoffen en krassen wegwerken
Ingescande of gekopieerde afbeeldingen bevatten vaak krassen, vegen of afdrukken van stofdeeltjes. Dit is in meeste gevallen prima met fotobewerking bij te werken.

Beeld verscherpen
Het verscherpen van een foto is tot op zekere hoogte mogelijk. Maar ook hier geldt: een wazig foto wordt nooit een hele scherpe foto. Een foto die is genomen in een lage resolutie wordt nooit een foto met een hoge resolutie.
Uiteraard is er nog veel meer mogelijk met fotobewerking, maar wij laten het u graag zien in plaats van erover te vertellen. Vraag naar de voorbeelden of laat u verassen door één van onze specialisten.

Fotobewerking van 1Bureau

Fotobewerking maakt wel degelijk verschil. Sommige details en accenten zijn niet alleen door fotografie uit te beelden. Het bewerken van foto's kan de boodschap net op de juiste manier overbrengen of uw product eruit laten springen. Bij 1Bureau bent u ervan verzekerd dat dit subtiel en op basis van vakmanschap gebeurt. Naast fotobewerking kunt u bij ons ook uitstekend terecht voor professionele fotografie. Dan weet u zeker dat u voor het gehele fotografietraject goed zit.

Contactformulier

[Form contact1 not found!]