• Drukwerk

    1Bureau ontwerpt diverse drukwerkobjecten zoals bijv. briefpapier, folders, flyers, brochures, magazines etc.

Spoed? 24/7 Hotline: 06 24 99 84 42 - Wij helpen u direct !

  • Home
  • Drukwerk & begeleiding
  • Folders drukken

Folders drukken

Een goed gedrukte folder kan uw bedrijf veel nieuwe klandizie opleveren. We zeggen niet voor niets 'kan', want de kwaliteit van drukwerk levert soms grote verschillen op. Net zo belangrijk als het ontwerpen van een folder, is het drukken van een folder. 1Bureau heeft meer dan 20 jaar ervaring als drukwerkspecialist en kent de valkuilen.

Folders drukken: waar moet u moet op letten?

Vooraf zijn er aantal zaken waarmee u rekening moet houden voordat u uw digitale folder naar de drukker stuurt. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Wij noemen een aantal veelvoorkomende valkuilen.

Resolutie

Een drukker stelt geen eisen aan de resolutie van het aangeleverde document. Als u een folder aanlevert met een te lage resolutie zullen de meeste drukkers dit klakkeloos en zonder overleg afdrukken. Een proefdruk is niet bij iedere drukker mogelijk.

Papier

De dikte en kwaliteit van het papier heeft grote gevolgen voor het drukwerk. Als u de drukker vooraf niet instrueert over het papiergewicht, moet u niet raar opkijken als uw folder is afgedrukt op dun en slap papier. Dun papier absorbeert inkt op een andere manier en dit zal zijn effect hebben op bijvoorbeeld de kleur van uw folder. Daarnaast komt dun papier vaak onprofessioneel over.

Kleurstelling

De afdrukkleuren zijn niet scherp of gezichten zijn te rood. Niet iedere drukker werkt met de kleurstandaard die binnen de Europese normen valt. Colormanagement is heel belangrijk. U moet zich realiseren dat de kleurstandaard op uw beeldscherm verschilt van de kleurstandaard en kleurinstellingen van drukwerk. Zonder voldoende kennis en ervaring van dit proces kunnen kleuren er anders uit komen te zien in uw folder.

Een goede briefing aan de drukker is een belangrijke stap bij het drukken van folders. Hiermee voorkomt u naast bovenstaande problemen nog veel meer ellende. Tijd en energie die u beter kunt gebruiken. Laat drukwerk daarom over aan specialisten. Bij 1Bureau kunt u rekenen op professionele drukwerkbegeleiding en hoogwaardig gedrukte folders tegen scherpe tarieven.

Contactformulier

[Form contact1 not found!]