• Fotografie

    'Eén beeld zegt meer dan duizend woorden'. U kunt bij ons o.a. terecht voor bedrijfsfotografie, reclamefotografie en packshots.

Spoed? 24/7 Hotline: 06 24 99 84 42 - Wij helpen u direct !

  • Home
  • Fotografie
  • Product fotografie

Product fotografie

productfotografieIn uw winkel of bedrijf heeft u waarschijnlijk uw producten mooi en netjes uitgestald. Waarom zou u dat niet doen in uw folder, brochure, website of catalogus? U kunt de klant niet altijd in levende lijve uitleggen en laten zien wat de voordelen zijn van uw product. Een goede productfoto moet dus alles zeggen. Met productfotografie van 1Bureau komt uw product beter tot zijn recht en verkoopt het beter.

Productfotografie is een vak apart

Productfotografie kent andere regels dan reguliere fotografie. Een professioneel productfotograaf houdt rekening met de kenmerken van het product. Wat zijn de eigenschappen van het materiaal? Wat zijn de zichtbare voordelen van het product? Op welke manier en in welke omgeving komt het product het beste tot zijn recht.

Wat is goede productfotografie?

Als u verschillende webshops bekijkt zult u grote verschillen zien in kwaliteit van foto's. Hetzelfde product met dezelfde functionaliteiten en prijs kan voor de klant aantrekkelijker zijn als de afbeelding door een professionele productfotograaf is gemaakt. Wij kunnen hier niet aangeven wat een goede of wat een slechte productfoto is. Wel kunnen wij u vertellen waar een goede productfotograaf op let.

Productfotografie en kleurgebruik

Een productfotograaf maakt gebruik van duidelijke kleuren en laat de kleuren goed overeenkomen met de kleuren van het product. Duidelijk en helder kleurgebruik trekt de aandacht. Daarnaast kan de kleur van de achtergrond uw foto eruit laten springen of juist niet.

Productfotografie en achtergrond

In principe mag de achtergrond van een productfoto de aandacht niet afleiden van het product zelf. Veel productfotografen zullen kiezen voor een witte of effen achtergrond om het product de aandacht op te laten eisen. Dit is niet altijd de beste oplossing. Soms is het voor de consument belangrijk om het product in de echte omgeving te zien. Bijvoorbeeld om de afmetingen van het product in te schatten of om het product te beoordelen in de 'gebruiksomgeving'.

Productfotografie en details

Voor sommige producten vindt de klant het belangrijk de kleinste details te beoordelen. De vorm of het materiaal van een klein knopje op een fotocamera kan belangrijk zijn. Dit kan door gebruik te maken van detailfoto's of door een zoomfunctie te gebruiken op een website. Bij drukwerk is dit niet mogelijk en is de resolutie en de helderheid van de foto heel belangrijk.

Contactformulier

[Form contact1 not found!]