• Drukwerk

    1Bureau ontwerpt diverse drukwerkobjecten zoals bijv. briefpapier, folders, flyers, brochures, magazines etc.

Spoed? 24/7 Hotline: 06 24 99 84 42 - Wij helpen u direct !

  • Home
  • Drukwerk & begeleiding
  • Brochures drukken

Brochures drukken

Een brochure is vaak het eindproduct van een lang proces van nadenken, ontwerpen, schrijven, nalezen, herschrijven en reviseren. Een brochure wilt u met trots kunnen laten zien aan uw bestaande en vooral uw nieuwe klanten. Het laatste wat u wilt is dat het eindresultaat, de gedrukte brochure, tegenvalt. Dit kunt u voorkomen door te kiezen voor professioneel drukwerk en begeleiding van 1Bureau.

Als u rechtstreeks naar de drukker gaat met het digitale bestand van uw brochure, zal de drukker aangeven dit zonder problemen voor u te kunnen drukken. Uiteraard is alles te drukken. Maar zolang de gedrukte brochure geen exacte weergave is van uw wensen, zult u teleurgesteld worden. 1Bureau geeft u een paar tips die van belang zijn bij het drukken van brochures.

1. Ken uw afdrukformaat

Voordat u een brochure opmaak moet u goed nadenken over de beschikbare afdrukformaten. Als u een lay-out heeft gemaakt die groter is dan het output formaat van het drukwerk, heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van de afdrukresolutie. De drukker kan de lay-out van de brochure immers laten verkleinen om het op het papier te laten passen.

2. Gebruik een hoge resolutie

Het gebruik van afbeeldingen met een hoge resolutie in uw lay-out is een cruciale stap in de richting van een professionele brochure. De resolutie op uw beeldscherm is niet hetzelfde als de resolutie van uw drukwerk. Hierdoor kan het zijn dat uw afbeeldingen 'zacht' of 'wazig' zichtbaar worden in de gedrukte versie van uw brochure.

3. Selecteer de juiste papiersoort

De dikte van het papier heeft grote invloed op de afwerking van uw brochure. Het absorberen van de inkt verschilt per papiersoort en geeft daardoor kleurverschillen. Dun papier komt minder professioneel over dan dik papier. Een laagje vernis kan een aantrekkelijke glans geven over uw brochure. Allemaal zaken waar u rekening mee moet houden.

Laat uw brochure drukken bij 1Bureau

Bovenstaande aandachtspunten zijn slechts een klein onderdeel van de zaken waar u rekening mee moet houden bij het drukken van een brochure. Als u verstandig bent neemt u geen risico en laat u uw brochure drukken door een professionele partij. Bij 1Bureau kunt u tegen een scherpe prijs rekenen op volwaardig drukwerk.

Contactformulier

[Form contact1 not found!]